Így alakul át a határellenőrzés szerdától - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Így alakul át a határellenőrzés szerdától

Written by on 2020.07.13.

A vírus behurcolásából lehet gond, úgyhogy szerdától szigorítja a határellenőrzést a kormány. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: az országokat a fertőzöttségük alapján zöld, sárga és piros színnel jelölik. Az EU legtöbb országa most még nem esik korlátozás alá, de a nyaralást érdemes úgy tervezni, hogy Románia, Bulgária, Svédország és Portugália már sárga jelzésű. Ha valaki innen tér haza, akkor két, öt napnál nem régebbi negatív tesztet kell felmutatnia, ha nem akar karanténba kerülni. A pirossal jelzett országból hazatérve mindenképpen karanténban kell maradni addig, amíg a második teszt is el nem készül.

A szomszédos országokban továbbra is inkább romlik a helyzet, szigorítottak Ausztriában, Szerbiában, Romániában és Ukrajnában is. Horvátországban mától kötelező maszkot viselni  nyilvános zárt térben.

Megmérik a testhőmérsékletét és egy kérdőívet is ki kell töltenie a határon annak a magyarnak, aki piros vagy sárga jelzésű országból érkezik haza – tájékoztatott a tegnapi döntés gyakorlati tartalmáról az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy az érintetteknek szerdától karanténba kell vonulniuk, ha nem rendelkeznek két, 5 napon belül elvégzett negatív vírusteszttel.


Reader's opinions

Leave a Reply