Idehaza stagnál, a világban erősödik a vírusjárvány - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Idehaza stagnál, a világban erősödik a vírusjárvány

Written by on 2020.06.24.

Hét új fertőzöttet és három áldozatot jelentett ma reggel a kormányzati tájékoztató portál. A koronavírus.gov.hu adatai alapján. Az aktív fertőzöttek száma továbbra is csökken, a kórházban ápoltaké nem változott. A portál felhívja a figyelmet, hogy a maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. 

Majdnem kétszázezer új fertőzöttet jelentettek világszerte. A Johns Hopkins Egyetem adatai alapján egy héten belül eléri a tízmilliót a fertőzöttek száma. A járvány Dél-Amerikában tombol leginkább, a vírus 188 országban és régióban van jelen.

Napok óta Horvátországban napok óta nő a koronavírussal fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 30 új beteget találtak, így 2360-ra emelkedett az esetek száma. Előzőleg egy hónapig nulla és három között volt az új megbetegedések száma. A szomszédos Szlovéniában is többen kapták el a kórt: tegnap 13 újabb esettel 1534-re nőtt a fertőzöttek száma. A két ország kormánya egyaránt úgy véli, hogy nincs ok az aggodalomra. A szakemberek továbbra is óvatosságra intenek, de álláspontjuk szerint a növekedés nem jelentős.

Lezártak egy járást a hónap végéig Németországban a koronavírus járvány miatt. A tartomány vezetője szerint az intézkedés megelőző jellegű, miután a hatóságok csoportos fertőzést regisztráltak egy húsüzemben. 6400 embert karanténba küldtek. Egy német EP képviselő szerint jelenleg ez az eset a legsúlyosabb járványkitörés egész Európában. 


Reader's opinions

Leave a Reply