Hova mehetünk már a környékben? - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Hova mehetünk már a környékben?

Written by on 2021.05.03.

Horvátország változtat a beutazási szabályain. Karanténkötelezettség nélkül csak azok léphetik át a határt, akik rendelkeznek 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszttel, illetve megkapták mindkét oltást. A második dózistól számítva legalább 14 napnak kell eltelnie. Egy oltással csak akkor lehet belépni az országba, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen.

Feloldották az egy hónapja tartó teljes zárlatot Bécsben. Az osztrák fővárosban ismét kinyithattak az üzletek és a szolgáltatók, de mindenütt kötelező az FFP2-es maszkok viselése. A fodrászatokban, kozmetikákban, masszázsszalonokban a szolgáltatás igénybevételének feltétele a negatív koronavírusteszt felmutatása. Az éttermek, a mozik, a színházak és sportlétesítmények május 19-ig még biztosan zárva maradnak.

Elmarad az enyhítés Csehországban. Az eredeti tervek szerint mától kinyithattak volna a boltok, ezt azonban egy héttel elhalasztották, mert ugyan javul a járványhelyzet, de nem olyan ütemben, mint ahogyan azt remélték. A szolgáltatók közül többen ugyan kinyithatnak, így például a fodrászatok és a szépségszalonok, de ezekre a helyekre csak a védettek mehetnek, vagy olyanok, akik negatív teszttel rendelkeznek.


Reader's opinions

Leave a Reply