Hőség: vízkorlátozás van néhány Pest megyei településen - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00


Hőség: vízkorlátozás van néhány Pest megyei településen

Written by on 2021.06.23.

Még két napig kitart a hőség, a fővárosban és környékén másodfokú a riasztás a nagy meleg miatt. Mindenkinek azt tanácsolják, hogy megfelelő ruhával és napvédő szerekkel védekezzen a leégés ellen, a déli órákban ne menjen napra. Igyon sok vizet, és kerülje a zsíros ételeket.

Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti Közlekedési Központ. A metróvonalak területén ivókutak, és tíz ügyfélközpontban vízvételi pontok állnak az utazók rendelkezésére. Ezek pontos helyszíne a BKK Futár applikáció ban is megtalálható. A fővárosi és a kerületi önkormányzatok közösen két hűsítőszigetet is létrehoztak a Boráros téren és a Baross téren.

A strandok egy órával tovább tartanak nyitva Budapesten. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleménye szerint a Palatinus, a Paskál, a Pesterzsébeti, a Római, és a Csillaghegyi strandfürdők is este 8 óráig várják a vendégeket.

Vízkorlátozás lépett életbe Budakalászon és nyolc másik budai településen, miután a víztároló medencék vízszintje jelentősen lecsökkent. A lakosság ugyanis túl sokat locsol, túl sok vizet vesz igénybe, így a tavalyihoz képest duplájára nőtt a vízfogyasztás – írja a Budapest Környéke oldal.

A hétvégén Pécelen alakult ki vízhiány, a helyi önkormányzat pedig büntetést szab ki azokra, akik vezetékes vízzel locsolják a kertet. Kedden Budakalászon és nyolc másik budai településen rendeltek el vízkorlátozást, de Gödöllőn is kéri a helyi vízmű az önkormányzatot vízkorlátozás bevezetésére.


Reader's opinions

Leave a Reply