Hat és félezer új fertőzött, 158 áldozat a keddi jelentésben - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BŐSÉG KOSARA

11:00 12:00

JELENLEGI MŰSOR

BŐSÉG KOSARA

11:00 12:00


Hat és félezer új fertőzött, 158 áldozat a keddi jelentésben

Written by on 2021.03.09.

Majdnem hat és félezer új fertőzöttet találtak és 158 áldozata volt a járványnak egy nap alatt. Minden harmadik tesztelt koronavírusosnak mutatkozott. A járvány kitörése óta nem voltak még ennyien kórházban egyszerre, 8270 beteg szorul ápolásra és majdnem harmincan kerültek lélegeztetőgépre 24 óra alatt. A lélegeztetőgépen lévők száma már majdnem egy hete átlépte a korábbi csúcsot. 

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa szerint az ő covid osztályuk gyakorlatilag megtelt és az intenzív is közel áll hozzá. Szlávik János azt mondta, hogy eddig ritkának számított, hogy a betegség egy egész családon „átvonuljon” egyszerre, ma viszont már gyakori, mert az új mutáns vírusvariánsok nagyon könnyen terjednek emberről emberre.

Mintegy negyvenezren kaptak oltást egy nap alatt. A következő napok háziorvosi oltásaihoz már kiszállították az AstraZenecát, ma pedig Szputnyik és Pfizer érkezik a kórházi oltópontokra. A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása a hét második felében lesz megtartva a kórházi oltópontokon.


Reader's opinions

Leave a Reply