Ezer fölé ugrott az új fertőzöttek száma, de ez a hétvégi három nap adata - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Ezer fölé ugrott az új fertőzöttek száma, de ez a hétvégi három nap adata

Written by on 2021.09.20.

Az elmúlt három napban összesen 1072 új fertőzöttet igazoltak és 13 áldozata van a járványnak. 380 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. Egész hétvégén mindössze ötezer új oltottja lett az országnak.

A mostani tanévben még egész iskolát nem kellett bezárni, az iskolák egy százalékát érinti a járványhelyzet – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hvg kérdésére. Mint írják, jellemzően egy-egy osztályt érint a tanügyi intézkedés. A hivatalos adatok szerint 225 ezer 12-18 éves van (egyszer) beoltva, azaz a korosztály mintegy 40 százaléka. Azt írják, hogy az idei tanév jelentősen eltér a tavalyitól, hiszen már nem korlátozásokkal, hanem oltással tudunk védekezni a vírus ellen, így felsőben biztosan nem lesz digitális oktatás.

Folytatódik az iskolákban a diákok tömeges oltása. Az a csaknem 47 ezer, 12 és 17 év közötti fiatal kapja meg a második vakcinát, akit az iskolakezdéskor oltottak be. Azokat is várják, akik most döntöttek úgy, hogy kérik az első oltást. Közben a virológus a szennyvízben emelkedő koronavírus-koncentráció kapcsán a negyedik hullám berobbanására figyelmeztet. Rusvai Miklós ezt október első hetére várja.

(Lakatos Péter, Manna FM, MTI)


Reader's opinions

Leave a Reply