Európai vírushelyzet csütörtökön - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Európai vírushelyzet csütörtökön

Written by on 2020.10.29.

Szlovákiában egy héttel meghosszabbítják a kijárási tilalmat az egyre gyorsuló koronavírus-járvány miatt. Negatív teszttel lehet járkálni. Szlovákia azért vezetett be kijárási tilalmat, mert egy nap alatt csaknem 2300 beteget regisztráltak.

Az utcákon terítettek meg az olasz vendéglátósok a korlátozások elleni tiltakozásul, de több más üzlet képviselője is tüntetett. A taxisok tereket foglaltak el, de tiltakozásokat tartottak a lezárt edzőtermek és uszodák képviselői, és demonstrációkra készülnek a kulturális ágazat dolgozói is. A miniszterelnök azt mondta: szükség van a szigorú intézkedésekre, máskülönben a helyzet kezelhetetlenné válik. Olaszországban egy nap alatt csaknem 25 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak.

Életbe lépett az új szigorítás Belgiumban, éjszakai kijárási tilalmat vezettek be. Az országban egységesítették az eddigi intézkedéseke, így a bárok és éttermek, a mozik, a fitneszközpontok, beleértve a szaunákat és az uszodákat is, zárva tartanak. Bevásárolni családonként egy ember mehet, aki tud távmunkában dolgozik. 

A briteknél 24 ezer új fertőzést regisztráltak egy nap alatt, de a valós szám szézezer körül lehet egy szakértői becslés szerint. Az Imperial College London végzett egy nagyobb szűrővizsgálatot az elmúlt napokban, ami azt mutatja, hogy duplájára emelkedett a fertőzés terjedésének sebessége – így jön ki a napi 96 ezres becslés. 



Reader's opinions

Leave a Reply