Európai járványkörkép kedd reggel - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00


Európai járványkörkép kedd reggel

Written by on 2020.12.01.

Ausztriában csak fokozatosan enyhítene a koronavírus-járvány miatt november közepe óta érvényben lévő szigorú zárlaton a kormány. A tervek szerint elsőként az iskolák és a boltok nyithatnának ki. Még a héten elkezdődik az egész országra kiterjedő tesztelés. Szlovákiában ismét emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma, az egészségügyi miniszter ezért továbbra is fontosnak tartja az általános tesztelést.

Horvátországban 74 ember halt meg egy nap alatt a koronavírus miatt. A járvány kitörése óta most regisztrálták a legtöbb halálesetet. A zágrábi kormány ezért további szigorítások mellett döntött. Mostantól az országba belépő uniós állampolgároknak 48 óránál nem régebbi pcr-tesztet kell felmutatniuk a határon. A nem EU-s országokból érkezők pedig nem léphetnek be.

A brit egészségügyi miniszter szerint sikerült ellenőrzés alá vonni a járványt a szigetországban. Továbbra is sok az új fertőzött, de lassul a járvány terjedése. Közölte azt is: a korlátozások szigorát azonban egyelőre nem szabad jelentős mértékben enyhíteni, mert átlagosan még mindig napi 400 ember veszíti életét a fertőzés következtében.


Reader's opinions

Leave a Reply