Európai járványkörkép kedd reggel - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Európai járványkörkép kedd reggel

Written by on 2021.04.20.

Az Európai Unióból Görögországba utazónak nem kell többé karanténba vonulniuk, ha van negatív vírustesztjük illetve igazolják, hogy oltást kaptak. Ugyanez az előírás vonatkozik az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Arab Emírségekből és a Szerbiából görög földre érkezőkre. Az izraeliek már március óta élhetnek ezzel a lehetőséggel. Görögország a tervek szerint május közepén szeretné megkezdeni a turistaszezont.

Csehországban jelentősen lassult a járvány terjedése. A hétvégén már ezer alá csökkent a napi új fertőzöttek száma, ez tavaly szeptember közepe óta a legjobb adat. Hasonlóképpen javulnak a kórházi mutatók is. Bár a helyzet regionálisan eltérő, a legtöbb intézmény fokozatosan visszatér a normális működéshez Csehországban.

A tervezettnél enyhébbek lehetnek az új járványügyi szabályok Németországban. Eszerint súlyos fertőzésveszély esetén is 22 órától kell csak elrendelni kijárási korlátozást, az egészségügyi sétát, kocogást pedig éjfélig kell engedélyezni. Működhetnének a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltok is, viszont csak előre megrendelt árut adhatnak ki. A vészfékrendszernek elnevezett, szövetségi szintű szabályozásról várhatóan szerdán szavaz a Bundestag.

Olaszországban több mint 15 millióan kapták meg a koronavírus elleni első oltást, ami a lakosság negyede. Az aktív fertőzöttek száma karácsony óta most először csökkent félmillió alá. A kormány tervei szerint a korlátozásokat egy hét múlva kezdik enyhíteni, először a szabadtéri vendéglátóhelyek nyithatnak meg.



Reader's opinions

Leave a Reply