Európai járványkörkép hétfő reggel - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Európai járványkörkép hétfő reggel

Written by on 2020.11.30.

Ausztriában a teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni – közölte az osztrák kancellár. Sebastian Kurz egy lapinterjúban úgy fogalmazott: a kormány nem tervez elsietett nyitást, így mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy még heteken, hónapokon át megszorítások mellett kell élniük az osztrákoknak. Hozzátette: az a cél, hogy december 7-e után óvatos lépésekkel kinyithassanak az iskolák és az üzletek.

Csehországban az utóbbi idők legkevesebb fertőzöttjét igazolták egy nap alatt – alig ezer új esetet. Ez szeptember 20-a óta a legalacsonyabb napi esetszám. A kormány döntése értelmében bizonyos korlátozásokkal kinyithat az összes üzlet, vendéglő és működhetnek a szolgáltatások. Az üzletek látogatóinak számát úgy korlátozzák, hogy 15 négyzetméterre jusson egy vásárló. A vendéglők a teljes férőhelyük felét használhatják, és négy személyre van korlátozva az egy asztalnál ülők száma. A nagy bevásárlóközpontokban lévő vendéglátóipari egységek azonban továbbra is zárva maradnak, ételt csak elvitelre adhatnak ki.

Tömegek lepték el a milánói és a torinói utcákat és üzleteket, miután enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. Lombardia és Piemont tartományt november elején kiemelten veszélyes, vörös zónává nyilvánították. A járvány enyhülésével azonban most narancssárga besorolást kapott. Ez azt jelenti egyebek mellett, hogy a boltok kinyitottak, ugyanakkor a vendéglátó egységeket továbbra is zárva tartják, és a maszk viselése is kötelező marad.

Jelentősen csökkent a koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában. Az elmúlt 24 órában 12 ezer teszt lett pozitív és 215-en haltak meg. Az elmúlt hetekben jóval 20 ezer fölötti napi fertőzöttet és ötszázat is meghaladó halálesetet jelentettek. Kedvező az is, hogy a fertőzés terjedését jelző reprodukciós ráta 0,9 és 1 közötti, ami a járvány lassulására utal.


Reader's opinions

Leave a Reply