Európai járványhelyzetkép hétfő reggel - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00


Európai járványhelyzetkép hétfő reggel

Written by on 2021.03.22.

Nem sikerült a tervek szerint lezárni Franciaországot. A leginkább fertőzött megyék péntek éjféltől kerültek vesztegzár alá egy hónapra. Tegnap azonban visszavonták a lakhelyelhagyáshoz szükséges igazolási kötelezettséget. Az internetről letölthető dokumentum ugyanis túl értelmezhetetlen volt. Az üzletek többségének sem kellett végül bezárnia.

Belgiumban marad a szigor. A kormány úgy tervezte, hogy április elején enyhítik az óvintézkedéseket. A brit mutáció miatt azonban ismét emelkedik a fertőzöttek száma, úgyhogy egyelőre nincs lehetőség nyitásra. Az oltás is lassan halad, Belgium a 22. helyen áll az uniós átoltottsági rangsorban.

Javul a járványhelyzet Szlovákiában, de több kórházban még most is tele vannak az intenzív osztályok. Hétfőtől a korábbi 35 helyett már csak 20 járás tartozik a nagyon fertőzött, úgynevezett fekete zónába. Továbbra is a legszigorúbb óvintézkedések vannak érvényben és munkába járáshoz is hét napnál nem régebbi negatív tesztre van szükség. Eddig valamivel több mint félmillióan kapták meg az oltást Szlovákiában.

A britek újabb oltási rekordról számoltak be: egy nap alatt 870 ezer embert oltottak be a hétvégén. A brit oltási kampány kezdete óta ez az eddigi napi rekord. A szigetprszágban jelentős ütemben csökken az új koronavírus-fertőzések, a kórházi kezelést igénylő megbetegedések és a halálozások száma.

Közben Olaszországban megkezdték a Szputnyik vakcina kísérleti alkalmazását. A vírusmutációkkal szembeni hatását vizsgálják, valamint azt, hogy milyen eredményt hoz két különböző vakcina alkalmazása.  Olaszországban 13 százalék körüli az átoltottság. 


Reader's opinions

Leave a Reply