Európa családi karácsonyt szeretne, az amerikaiaknak nem számít a járvány, zsúfolt a sztráda Hálaadáskor - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Európa családi karácsonyt szeretne, az amerikaiaknak nem számít a járvány, zsúfolt a sztráda Hálaadáskor

Written by on 2020.11.26.

A karácsonyi ünnepekre készülve több ország is enyhítésekre készül. A franciáknál december közepén feloldanák a lakhelyelhagyási tilalmat, az ünnepekre az éjszakai kijárási tilalmat is. Az Egyesült Királyságban is enyhítenek karácsonykor. Engedélyeznék, hogy akár három háztartás tagjai is együtt ünnepeljenek. Ausztria pedig bejelentette, hogy az olasz javaslat ellenére nem zárják be a sípályákat.

A szigorú korlátozásoknak köszönhetően Csehországban javult a helyzet, így a középiskolák és az egyetemek újraindultak. Szlovákiában ugyanakkor a tervekkel ellentétben, mégsem nyitnak újra az iskolák jövő hétfőn. A szlovák kormány azt is átgondolja, hogy van-e értelme az országos szűrőakciónak a jelenlegi formájában.

Közben az Egyesült Államokban a szakemberek figyelmeztetése ellenére csaknem ötmillió amerikai kelt útra a napokban, hogy rokonaival ünnepelje a mai Hálaadást. A nagyvárosok repülőterei és a főbb országutak is zsúfoltak. Tegnap több mint 2400-an haltak meg a koronavírus szövődményei miatt az Egyesült Államokban és csaknem 200 ezer új fertőzöttet szűrtek ki. A járvány kezdete óta már csaknem 13 millióan kapták el a kórt, a halottak száma 260 ezer fölé emelkedett.


Reader's opinions

Leave a Reply