Enyhítés jön vidéken, az iskolák zárva maradnak júniusig - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Enyhítés jön vidéken, az iskolák zárva maradnak júniusig

Written by on 2020.04.30.

Május végéig marad a tantermen kívüli oktatás, augusztus 15-ig pedig nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani az országban – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely a hétfőtől életbe lépő változások kapcsán elmondta, hogy továbbra is lesz ingyenes parkolás. Profi sportban engedélyezik az edzést. Lehet esküvőt, temetést tartani korlátozásokkal. Magánegészségügyben feloldják a korlátozásokat. Újra lehet orvoshoz is járni, személyesen.

Az időseket arra kérik, hogy csak a legszükségesebb időszakban hagyják el otthonukat. A boltokban a 9-12 közötti sávban továbbra is csak ők vásárolhatnak.

Mindenki kötelezően takarja el a száját a boltokban és a közlekedésben, maszkkal, sállal. Másfél méteres távolságot kell tartani.

A miniszterelnök már tegnap este bejelentette, hogy vidéken enyhítenek a kijárási korlátozásokon. Orbán Viktor szerint fokozatosan és szigorú menetrend szerint lehet újraindítani az életet, miközben továbbra is biztosítani kell az idősek, valamint a legfertőzöttebb területen élők feszes védelmét. Ezért a fővárosban és a környékén érvényben maradnak a kijárási korlátozások.

Vidéken viszont új intézkedések lépnek életbe, ahol hétfőtől kinyithatnak az üzletek; az éttermek, kávézók kerthelyiségei; és a strandok is látogathatók lesznek. Ugyanakkor kötelező lesz az arc eltakarása vagy maszk viselése az üzletekben és a tömegközlekedésen, és továbbra is be kell tartani a másfél méteres védőtávolságot.

A hosszú hétvégén a településvezetőknek még lehetőségük lesz arra, hogy akár szigorúbb intézkedéseket is elrendeljenek.


Reader's opinions

Leave a Reply