Egyre több napi áldozata van a járványnak, ma már 165 halottat jelentettek - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Egyre több napi áldozata van a járványnak, ma már 165 halottat jelentettek

Written by on 2020.12.02.

Az eddigi legtöbb elhunytat jelentette a koronavirus.gov.hu ma reggelre. Egy nap alatt 165 beteg halt meg a Covid fertőzéssel összefüggésben. Valamivel több mint 4100 újabb fertőzöttet találtak, összesen lassan a negyedmillió felé közelít az összes fertőzött száma. Csökkent a kórházban a lévők száma, de még mindig több mint 7700 embert kell ápolni. Lélegeztetőgépen is kevesebben vannak, mint egy nappal korábban, a kedden jelentett csúcson. 

Majdnem 15 ezer tesztet végeztek el egy nap alatt, a pozitivitási ráta 28 százalékos, tehát több mint minden negyedik teszt lett pozitív.

Mintegy hatszáz oviban és nyolcszáznál is több iskolában van részleges vagy teljes zárás. 

Budapesten és Pest megyén kívül nincs szükség szűrőbuszokra – mondta el a közmédiában az országos tisztifőorvos-helyettes. Surján Orsolya elmondta, hogy a szűrést az Országos Mentőszolgálat koordinálja. A buszokhoz azokat a pácienseket várják, akiknél fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, vagyis a háziorvosuk utalta be őket. Itt antigénteszteket végeznek, ha ez negatív, akkor még egy mintát levesznek, és azt az Országos Vérellátó Szolgálat laboratóriumába küldik PCR tesztre. 


Reader's opinions

Leave a Reply