Egy pillanatra visszavonta a hétvégi tömeges oltást az operatív törzs, sok helyen hibázhat az adatalapú kiértesítés - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Egy pillanatra visszavonta a hétvégi tömeges oltást az operatív törzs, sok helyen hibázhat az adatalapú kiértesítés

Written by on 2021.03.05.

Nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök a közrádióban reggel elismerte, hogy technikai hibák akadtak az oltásra jogosultak kiértesítésével, a koronavirus.gov.hu-n megjelent a friss járványadatokat közlő bejegyzés. Ennek első verziójában az szerepelt, hogy

„Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk”.

Ez a szövegrész azonban később kikerült a jelentésből, de néhány helyen, ahol a teljes szöveget lehozták a hírekben, még így olvasható.

Orbán Viktor ma reggel azt mondta, hogy néha azért kapnak a lakóhelyüktől távol, akár száz kilométereknél is messzebb időpontot az oltásra regisztráltak, mert az egészségügyi rendszerben rosszul szerepelnek. Vagy nem jelentkeztek át háziorvos tekintetében, vagy nem az állandó lakcímükön élnek – így tehát az adatalapú behívás sem működhet zökkenőmentesen.

A miniszterelnök úgy fogalmazott reggel, hogy a rendszert ezért leállították és megvizsgálják. Egyben indítanak egy telefonszámot, amelyen a hibásnak vélt kiértesítéseket jelezni lehet. Ezt az országos tisztifőorvos közli majd az operatív törzs mai élő tájékoztatóján. Előtte ez a szám valamiért nem lehet nyilvános és azt sem tudni, hogy újraindították-e azóta a rendszert.

A Telex és a 444 arról írt, hogy több már beoltott is kapott oltási értesítőt, de olyan is van, akinek majdnem 100 kilométer távolságban jelölték ki az oltópontot. A harmadik kerületből Komáromba vagy Szentendréről Tatabányára szóló értesítőt is közzétettek. 


Reader's opinions

Leave a Reply