Durvul a járvány a környező országokban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Durvul a járvány a környező országokban

Written by on 2020.09.29.

Csehországban szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak az ottani egészségügyi miniszter. Szerinte ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt. A miniszter úgy nyilatkozott, hogy a legközelebbi kormányülésen, jövő hétfőn javasolni fogja a szükségállapot kihirdetését.

Szlovákiában vészhelyzet kihirdetése jöhet. Októbertől szigorodnak a járványellenes intézkedések a szomszédos országban, ahol a kormány holnap akár a veszélyhelyzet újbóli bevezetéséről is dönthet. Eddig szlovákiában rendkívüli helyzet volt csak érvényben, amelyet június végéig az egészségügyi vészhelyzet is kiegészített. Most a két intézkedés együttesénél is szélesebb körű, általánosabb vészhelyzetet hirdethetnek a fertőzöttek számának növekedése miatt.

Romániában minden ötödik elvégzett koronavírus teszt pozitív lett hétfőre. A járvány ott gyorsuló ütemben terjed, több mint hétezerötszázan vannak kórházban és több mint ötszázötven embert kezelnek az intenzív osztályokon.


Reader's opinions

Leave a Reply