Csúsznak a filmfesztiválok, de Berlinben magyar ötletet is előadnak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Csúsznak a filmfesztiválok, de Berlinben magyar ötletet is előadnak

Written by on 2021.01.28.

Két hónapot csúsztatnak az idei Cannes-i filmfesztiválon a járvány miatt. Az eredeti tervekkel ellentétben nem májusban, hanem július 6. és 17. között tartják meg – írta meg a telex. A rangos fesztivált tavaly teljesen lemondták, amire a második világháború óta nem volt példa. Helyette csak egy csökkentett üzemmódú minifesztivált tartottak ősszel. A Velencei filmfesztivál idén szeptemberben lesz, a Berlinálé pedig két részre válik, márciusban és júniusban lesz esedékes. 

És ha már Berlinálé: idén először egy magyar sorozat terve is szerepel azok között az alkotások között, amelynek alkotói szakmai közönség előtt pitchelhetik az ötletüket. Az eseményre a világ minden tájáról több száz tervet neveznek minden évben, ezek közül a Berlinale kurátorai tízet válogatnak ki, amelyet röviden, pörgősen bemutathatnak az alkotók. A pitch célja, hogy nemzetközi partnerekre, koproducerekre, forgalmazókra, csatornákra találjanak a sorozataik megvalósításához.

Most az Aranyélet producere és az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó sorozatterve, a Balaton Brigád is bekerült a programba. A történelmi thriller a nyolcvanas évek derekán a tó mellett tevékenykedő keletnémet titkosszolgálati különítményről és annak vezetőjéről szól. 


Reader's opinions

Leave a Reply