Csökken a fertőzöttek száma, de a halottaké kevésbé - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 20:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 20:00


Csökken a fertőzöttek száma, de a halottaké kevésbé

Written by on 2021.04.19.

Az új fertőzöttek száma a február végén tapasztalt mértékben nőtt csupán, kevesebben is haltak meg mint az utóbbi napok, de kórházban több embert ápolnak a lélegeztetőn lévők száma stagnál – derül ki a koronavirus.gov.hu adataiból. 2680 az új beteg, 197 áldozata van a járványnak egy nap alatt.
Az oltási tempó viszont jelentősen lassult, alig 15 ezer embert oltottak be egy nap alatt. Első dózist már 3 266 ezren kaptak itthon. Az oltási csoport vezetője szerint most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon.

Egyre több a harmadik hullámban az olyan regisztrált covid haláleset idehaza, ahol nem találtak alapbetegséget. A Telex szerint az utóbbi egy hónapban négyszeresére nőtt a számuk az előző időszakhoz képest. A legutóbbi időben már olyan nap is volt, amikor a 7 százalékot is elérte az arányuk. Azt még a kutatók sem minden esetben tudják, hogy a Covid milyen hatásmechanizmussal járul hozzá a halálokhoz, de az alapbetegségek nélküliek súlyos állapotát leginkább a Magyarországon is terjedő brit variánshoz kötik.


Reader's opinions

Leave a Reply