Családi adóvisszatérítést ígér a miniszterelnök - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00


Családi adóvisszatérítést ígér a miniszterelnök

Written by on 2021.06.09.

Ha a gazdasági teljesítmény eléri az 5,5 százalékos növekedést, minden család visszakapná az idén befizetett személyi jövedelemadóját – jelentette be a miniszterelnök a Világgazdaság Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján. Orbán Viktor részleteket nem mondott, de azt hozzátette, hogy húznának egy jövedelmi határt, hogy a jól keresők ne járjanak még jobban: az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót utalnák vissza. Szerinte ez 550-580 milliárdos egyszeri kiadást jelent a költségvetésnek. 

Magas hiánycéllal és hamarosan kétszázezres minimálbérrel számol a kormány – ezt mondta a mIniszterelnök a Magyarország Újraindul! gazdaságpolitikai csúcskonferencián. Orbán Viktor szerint jövőre is 5,3 százalékos hiánnyal számolnak a költségvetésben, ami az unió harmadik legmagasabb tervezett hiánya és tervezik a jegybank által most megszüntetett Növekedési Hitelprogram kormányzati folytatását. Mint mondta a cél a kétszázezer forintos minimálbér egy vagy két lépésben, de ahhoz, hogy a cégek ezt ki tudják gazdálkodni, adócsökkentésekre van szükség. Szerinte a kormány ebben jelentős lépéseket tett. 

A jegybankelnök ugyanitt bejelentette, hogy kamatemelési ciklus jön, az alapkamat már júniusban nőhet valamelyest. Matolcsy György ugyanakkor aggályokat fogalmazott meg a magas hiánycél miatt, szerinte ugyanis az államadósság csökkentésre kellene koncentrálni. 


Reader's opinions

Leave a Reply