Csak az alsósok mennek hétfőtől suliba - csütörtök reggeli pakk - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Csak az alsósok mennek hétfőtől suliba – csütörtök reggeli pakk

Written by on 2021.04.15.

Csak az alsósoknak és az ovisoknak kezdődik a jelenléti oktatás április 19-től – ezt a miniszterelnök közölte a facebookon. Orbán Viktor arról beszélt, hogy az iskolák fokozatos újraindításáról döntött a kormány, a felső tagozatban május 10-éig marad a digitális oktatás.
A kormányfő elmondta azt is, hogy 3 és fél millió beoltottnál nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A számítások szerint erre várhatóan a jövő hét közepén kerülhet sor.

Hárommilliónál is több beoltott van idehaza, de továbbra is nagyon magas az áldozatok száma naponta. Már több mint 24 ezer áldozata van a koronavírusnak idehaza, kórházban tízezernél is többen, lélegeztetőn 1200-an vannak.

A jelenlegi átoltottság több mint a duplája kell a nyájimmunitás eléréséhez – – erről beszélt a Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közrádióban. Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, hogy heti átlagban csökkent a naponta regisztrált megbetegedések száma, de ez a tendencia csak néhány hét múlva látható a halálos áldozatok esetében.

A fővárosban és környékén nem csökken a koronavírus örökítőanyagánakkoncentrációja a szennyvizekben, de országosan találni már javuló értékeket. Azokban a megyékben, ahol az elmúlt időszakban különösen erős volt a jrávány terjedése most megtorpanni látszik, egyes helyeken emelkedésnek indult, de az agglomerációban és Budapesten magas szinten stagnál az érték.


Reader's opinions

Leave a Reply