Cáfolják a vakcina-fejpénzt, de akár a mozik is nyithatnak négymillió beoltottnál - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Cáfolják a vakcina-fejpénzt, de akár a mozik is nyithatnak négymillió beoltottnál

Written by on 2021.04.21.

Négymillió beoltottnál nyithatnak a mozik és a színházak – legalábbis így tudja a Magyar Hírlap. A lap szerint nemcsak a kulturális intézmények mindegyike és a fürdők is kinyitnak majd, de bentre is leülhetünk majd egy-egy vendéglátóhelyen. Azt is írják azonban, hogy ezeken a helyeken csak védettségi igazolvánnyal lehet majd fogyasztani és a nézőtérre is csak a beoltottak vagy a fertőzésen átesettek mehetnek majd. Május elejére meglehet a négymillió beoltott, a hónap végéig ugyanis további egymillió dózisnyi vakcina érkezik Magyarországra, amelynek java része kínai oltóanyag lesz majd.

Közben a telex arról ír, hogy a háziorvosoknál nem nagyon fogy a Sinopharm oltóanyaga. A lap azt írta, hogy az orvosoknak még plusz juttatást is felajánlottak egy hétfői levélben, ha a kínai oltóanyagból oltanak, de az Operatív Törzs szerint nincs fejpénz a vakcinákért. 

Néhány háziorvos közben arról ír, hogy nem kapott a Pfizer szállítmányából így le kellett mondania az egyeztetett oltási időpontokat. A kormányhivatal szerint mindenhová vittek Pfizert, ahová ígérték, de néhány helyen a háziorvos nem vette át, így olyan helyre csoportosították át a vakcinát, ahol biztosan felhasználják. 


Reader's opinions

Leave a Reply