Bevonul az orosz hadsereg Ukrajnába - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Bevonul az orosz hadsereg Ukrajnába

Written by on 2022.02.22.

Az orosz elnök este két rendeletet adott ki, amelyek alapján a következő 10 évben az orosz csapatok a tegnapi napon függetlennek elismert ukrán szakadár régiókban békefenntartó missziót teljesítenek. Az oroszok szerint azért van erre szükség, mert Ukrajna lövi a területeket, de az ukrán kormány ezt tagadja. Ugyanakkor az ukrán vezetés azt is kijelentette, hogy a területeket továbbra is az ország részének tekinti.

Az ENSZ biztonsági tanácsa még tegnap este összeült, a nyugati hatalmak, mint az Egyesült Államok és az Európai Unió pedig szankciókkal válaszolt az orosz lépésre. A pontos intézkedéseket ma hozzák nyilvánosságra. Az amerikaiak azonban azt már jelezték, hogy a szakadár területekkel megszüntetik a kereskedelmi kapcsolatot.

A magyar miniszterelnök az orosz bevonulás hírére arról posztolt a facebookján, hogy egyeztetett az Európai Tanács elnökével. Orbán Viktor azt írta, világossá tette, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Hozzátette, hogy az egyeztetések folyamatosak.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply