Bejrútban szükségállapot van - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Bejrútban szükségállapot van

Written by on 2020.08.06.

Szükségállapotot hirdettek Bejrútban. A keddi hatalmas erejű robbanásban legkevesebb 135 ember vesztette életét, csaknem ötezren megsérültek. Feltehetően egy korábban elkobzott hajó vegyianyag-rakománya robbant fel, több kikötői illetékest házi őrizetbe helyeztek. A detonációban több követségi épület, köztük a magyar is megrongálódott, de úgy tudni, hogy nincs magyar áldozata vagy sérültje a tragédiának. Bejrútban csaknem kétszázezer ember válhatott földönfutóvá, miután megsemmisült az otthonuk.

A bejrúti kikötőben a robbanás után elsüllyedt az Orient Queen óceánjáró. A legénységből ketten meghaltak, heten megsérültek. A robbanásban súlyosan megsérült a 121 méter hosszú hajó teste, beömlött a víz és a mentési kísérletek nem jártak sikerrel.

Egyre több ország jelenti be, hogy humanitárius segélyt, egészségügyi felszerelést, mentő-kutató szakembereket küld Libanonba. Oroszország mobilkórházat telepít, Ausztrália a Világélelmezési Programon illetve a Vöröskereszten keresztül juttat pénzt a bajbajutottak ellátására. A környező országok közül Irak, Izrael, Jordánia és Egyiptom is felajánlott már segítséget.

Magyarország 1 millió euró támogatást ad az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyháznak a robbanás okozta károk enyhítésére.


Reader's opinions

Leave a Reply