Azonnali adóztatás követelnek magukra a szupergazdagok - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Azonnali adóztatás követelnek magukra a szupergazdagok

Written by on 2020.07.13.

A világ leggazdagabb emberei közül 83-an aláírták azt a nyílt levelet, amely a szupergazdagok „azonnali, jelentős és hosszú távú” adóztatását követeli a kormányoktól, hogy mielőbb kilábaljon a világ a járvány okozta nehézségekből – írja a Qubit. Az aláírók arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai évtizedekig eltartanak, és további félmilliárd embert taszítanak szegénységbe. A levél szerint a járvány által keletkező és megmutatkozó problémákat nem oldhatja meg a puszta jótékonyság, akármilyen nagyvonalú is. A kormányok vezetőinek kell vállalniuk a felelősséget, hogy növeljék az alapokat, és igazságosan osszák szét őket – ezért követelik az azonnali adóztatást. 

A Qubit idéz is a levélből:

„Amikor a COVID-19 lecsap az emberiségre, a hozzánk hasonló milliomosoknak kritikus szerepünk van abban, hogy a világ meggyógyuljon. Nem, nem mi vagyunk azok, akik az intenzív osztályokon a betegekről gondoskodnak. Nem mi vezetjük a mentőautókat, amely beszállítja őket a kórházakba. Nem mi töltjük újra a polcokat a boltokban, és szállítjuk házhoz az ételeket.
De van pénzünk, jó sok. Márpedig a pénzre égető szükség van most, és ez így is marad az előttünk álló években, amíg a világ kigyógyul a válságból” – írják a levélben, amelyet egyebek mellett a Hazafias Milliomosok, a Római Klub, valamint az Oxfam jótékonysági világszervezet hozott össze.



Reader's opinions

Leave a Reply