Az államtól várja a gazdaság helyreállítását a legtöbb magyar - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Az államtól várja a gazdaság helyreállítását a legtöbb magyar

Written by on 2021.08.09.

A magyarok nagy többsége szerint majd az állam meg a multik megoldják a járvány okozta gazdasági gondokat, a vállalkozóknak vagy az egyéneknek semmi dolga nincs ezzel. Az Ipsos készített ezzel kapcsolatban felmérést, a nemzetközi tapsasztalatok alapján az oroszok és a magyarok inkább az állami beavatkozásban hisznek, de így is évek múlva várják a fellendülést. Máshol alig a megkérdezettek harmada gondolja azt, hogy ez csupán az állam dolga. A lengyelek és a románok például inkább aktívak lennének és nem az állami intézkedésekre bíznák a talpraállást. 

Közben a Turisztikai Hivatal első embere szerint már helyreállt a belföldi turizmus a koronavírus-járvány miatti leállásból; a külföldi vendégek pedig ugyan lassabban, de azért jönnek Magyarországra. Júliusban 110 milliárd forint volt a vendéglátás forgalma a tavalyi 87 milliárd forint után.

Egyre többen fordulnak meg a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren is. Az év elején még csak két-három ezer, a nyári hónapokban már 20 ezer utast regisztráltak Ferihegyen.


Reader's opinions

Leave a Reply