Ausztria és Dánia nyit, a csehek szigorítanak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Ausztria és Dánia nyit, a csehek szigorítanak

Written by on 2021.02.02.

Enyhítenek a korlátozásokon Ausztriában – jelentette be az osztrák kancellár. Jövő hétfőtől újranyitnak az iskolák, múzeumok, állatkertek, valamint a nem alapvető cikkeket árusító üzletek is. Mindenhol kötelező lesz szájmaszkot viselni, megfelelő távolságot tartani. A tantermi oktatásban csak negatív koronavírus teszttel vehetnek részt a diákok, minden héten két teszt kötelező. A fodrászatok szintén csak két napnál nem régebbi negatív teszteredménnyel fogadhatnak vendégeket.

Óvatos nyitásba kezd jövő héttől Dánia, az egyik első lépés, hogy újranyithatnak az iskolák alsó tagozatai – annak ellenére, hogy a brit vírusmutációval fertőzöttek száma folyamatosan gyarapszik az országban. Az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével továbbra is zárva tartanak az üzletek, a bevásárló központok, az éttermek és az edzőtermek. A köztereken legfeljebb öten gyülekezhetnek és a határokat sem nyitják meg a külföldiek előtt. 

Szigorúbban ellenőrzik péntektől a Csehországba érkező külföldieket. A legtöbb európai országból, köztük hazánkból csak negatív antigén- vagy PCR-teszttel lehet beutazni, és 5 napon belül Csehországban is el kell végeztetni egy PCR-tesztet. A cseh kormány múlt szombattól korlátozta a külföldiek beutazását; csak rendkívül indokolt esetben engedik be őket.


Reader's opinions

Leave a Reply