Átgondolhatja a kormány céges kötelező oltásokat, a főváros dolgozóit biztosan nem kötelezik - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Átgondolhatja a kormány céges kötelező oltásokat, a főváros dolgozóit biztosan nem kötelezik

Written by on 2021.11.04.

A fővárosi önkormányzat szinte biztosan nem fogja kötelezővé tenni az oltást – erről Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes beszélt a Népszavának a szakszervezeti egyeztetések után. Az érdekvédő szervezetek azt mondták, hogy kifejezetten oltáspártiak, de a kötelező oltást nem támogatják, mert sok területen már így is erős munkaerőhiánnyal küzdenek. Szintén nem lesz kötelező az oltás a Városházán dolgozóknak sem, mert bár esetükben 80 százalékos a beoltottság, de így is megbénulna a Városháza működése. A fővárosi önkormányzat szociális intézményeiről még nem született döntés.

Korábban a BKV szakszervezetei is azt kérték a fővárostól, hogy ne legyen kötelező felvenni a vakcinát, ezzel ugyanis veszélybe sodornák a közösségi közlekedés működését. A szakszervezetek becslése szerint a BKV-s dolgozók körülbelül 40 százaléka nincs beoltva

A kormány egyébként a pedagógus-szakszervezetekkel folytatott tárgyalások után azt mondta, jövő szerdáig átgondolja a kötelező oltás visszavonását, és egy új javaslatot tesznek majd.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply