Artistaképző intézet lesz egy mozdonyhangárból - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Artistaképző intézet lesz egy mozdonyhangárból

Written by on 2021.02.15.

Egy romos épületet, egy hajdani mozdonyhangárt alakítanak át artistaképző iskolává a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ projektjének első lépéseként. 

A Nyugati pályaudvar mellett, egy régóta üresen álló terület egyik részén fog megépülni a cirkusz, a másik felében valósul meg a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola – mondta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter kitért arra, hogy az artistaképző diákjai jelenleg különböző helyeken, pincékben, albérletekben, valamint egy kis, fasori épületben tanulnak, amik alkalmatlanok a feladatra. Hozzátette: szükség van arra, hogy az artistanövendékek olyan otthont kapjanak, ahol biztonságosan, a kor kihívásainak megfelelő módon tudnak tanulni.

– Az új helyre fog kerülni a cirkuszművészet kiegészítő szakmáinak, így a fény- és hangtechnikusoknak, a porondmestereknek a képzése is – jegyezte meg.

A közelmúltban megjelent kormányrendelet szerint az Eiffel tér–vasúti pálya–Ferdinánd híd–Podmaniczky utca által határolt területen épülhet meg a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ. 

(MTI)


Reader's opinions

Leave a Reply