Április elejére kétmilliónál is több embert olthatunk be idehaza - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Április elejére kétmilliónál is több embert olthatunk be idehaza

Written by on 2021.02.05.

Megállt az eddigi csökkenés a hazai járványhelyzetben – ezt mondta miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor szerint azonban fordulóponthoz érkeztünk, már több embert oltottak be, mint amennyien eddig összesen megfertőződtek idehaza. Mint mondta, március elejére egymillió fölött, április elejére pedig kétmillió fölött kesz a védettek száma a legrosszabb forgatókönyv szerint, de ha a kínai vakcina is bejön a képbe, akkor még több embert lehet beoltani.

Szám szerint ma reggelig mintegy 265 ezer kapott legalább egy adag vakcinát idehaza. 1500 fölött van az új fertőzöttek száma és 98 áldozata van a járványnak egy nap alatt. A lélegeztetőn lévők száma nőtt de kevesebben vannak kórházban – közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök a gazdaság újraindításával kapcsolatban megismételte, hogy április elején a magyar felsőoktatás és kutatásfejlesztés átalakításáról hoznak döntéseket, július elején pedig a zöld gazdaság és körforgásos gazdaság valamint a mezőgazdasági átalakításokkal kapcsolatos döntések születnek meg. Hozzátette, hogy valamivel több mint öt százalékot esett a magyar gazdaság, ezzel Európában a legjobbak között vagyunk.


Reader's opinions

Leave a Reply