Alacsony átfertőzöttséget mutat az iskolákban a tömeges teszt eredménye - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Alacsony átfertőzöttséget mutat az iskolákban a tömeges teszt eredménye

Written by on 2020.12.01.

Több mint 181 ezer elvégzett teszt mellett 4436 fertőzöttet találtak a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, szociális intézményekben, egészségügyi szolgáltatóknál – közölte az operatív törzs napi tájékoztatóján a területi közigazgatásért felelős államtitkár. Ez mintegy két és fél százalékos átfertőzöttséget jelent. György István azt mondta, nagyobb részvételi arányra számítottak. Az oktatási intézményekben a dolgozók háromnegyede vállalta a tesztet, az átlagot pedig a szociális intézményekben mért adatok húzták felfelé. A következő körben a közszféra ügyfélszolgálatosait is tesztelik a tömeges tesztelésben.

Az országos tisztifőorvos pedig azt jelentette be, hogy a tömeges teszteléshez használt tesztek számát most írják hozzá a koronavirus.gov.hu adataihoz, de a megtalált fertőzötteket naponta beírták a statisztikába. Ezek az adatok időközben meg is jelentek az oldalon.
Müller Cecília arról is beszélt, hogy magas kórházban lévők és a halottak száma, ezért be kell tartani a szabályokat, hogy minél kevesebben kerüljenek kórházba. Hozzátette, hogy oltóanyag még nincs Magyarországon, de a vakcinainfo.gov.hu-n hamarosan lehet jelezni az oltási igényt.


Reader's opinions

Leave a Reply