A tisztifőorvos szerint is nyakunkon a negyedik hullám - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


A tisztifőorvos szerint is nyakunkon a negyedik hullám

Written by on 2021.08.25.

A negyedik járványhullám küszöbén vagyunk-jelentette ki az országos tisztifőorvos a közmédiában. Müller Cecília hangsúlyozta: akik még nem kapták meg a vakcinát, azok védtelenek. Kiemelte: mindössze 0,2 százaléknyian  fertőződnek újra a teljesen beoltottak, és ők is jellemzően csak enyhe tüneteket produkálnak. Hozzátette, hogy a Magyarországon használt hatféle oltóanyag kivétel nélkül rendkívül hatékony.

AZ új fertőzöttek száma a múlt hét óta megduplázódott. Kedden 82 új beteget szűrtek ki, két áldozata van a járványnak és mintegy négyezer új oltottat jelentett a kormányzati tájékoztató. Kicsit nőtt a kórházban és a lélegeztetőn lévők száma is. Harmadik oltásból már kétszázezret adtak be. 

A járványhelyzet lehetővé teszi, hogy ősztől ismét jelenléti oktatás legyen a köznevelési intézményekben. Ezt közölte a családokért felelős miniszter. Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után emlékeztetett: jövő hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken a 12 év feletti tanulóknak kampányszerű oltást szerveznek az iskolaorvosok és az iskolai védőnők bevonásával. A szülők holnapig regisztrálhatják gyerekeiket az oltásra. A diákok Pfizer oltást kapnak.


Reader's opinions

Leave a Reply