A tavalyi adatoknál is rosszabbak a mostaniak a koronavírus-járványban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


A tavalyi adatoknál is rosszabbak a mostaniak a koronavírus-járványban

Written by on 2021.11.09.

Egy nap alatt majdnem ötszázan kerültek kórházba, majdnem 4600 az új fertőzöttek száma és 126 áldozata van a betegségnek. Ápolásra így már 4500 embernek van szüksége, majdnem 460-an pedig lélegeztetőgépen vannak. Szinte minden mutatóban felülmúlja a mostani, negyedik hullám a tavaly ilyenkor terjedő másodikat. A tavalyi járványhullámban ilyenkor hirdették ki a kijárási korlátozást – emlékeztet a telex, de akkor még nem volt vakcina. Egyébként növekedni látszik az oltási kedv is, a korábbi napi kétezer helyett tegnap háromezren kapták meg az első adagot valamelyik oltóanyagból és a harmadik oltásra is megnőtt az érdeklődés. 

Az iskolák mintegy két százaléka érintett a járványban – legalábbis az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai ezt mutatták múlt pénteken. A minisztérium a 24.hu kérdésére közölte, hogy körülbelül 60 általános vagy középiskolában van valamilyen tanügyi intézkedés. Általában egy-egy osztályt érint a rendkívüli szünet vagy a tantermen kívüli oktatás. A Pedagógusok Szakszervezete szerint hetediktől felfelé nem lehet digitális oktatást elrendelni, mert 12 éves kor felett felvehető az oltás. 

Közben a kötelező oltásról szóló tárgyalások elhalasztását kérte a minisztérium a pedagógus szakszervezetektől. A tanárok mindkét érdekvédelmi szervezete azt szeretné, ha a kormány visszavonná a kötelező oltásra vonatkozó intézkedést, erről korábban tárgyaltak is, de a tárgyalások eredményére másképp emlékszik a két fél. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete most azt szeretné tudni, hogy mi indokolja a megbeszélések elhalasztását. 

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply