A lezárások első napja van, mától kötelező a maszk a szabadban is - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00


A lezárások első napja van, mától kötelező a maszk a szabadban is

Written by on 2021.03.08.

Mától érvényesek a szigorúbb korlátozások idehaza. Két hétre bezárt az üzletek jelentős része, de az élelmiszerüzletek, a patikák, a drogériák, a benzinkutak, az állateledel-boltok, a kertészeti és az építőanyagot árusító üzletek, valamint az újságosok, lottózók, dohányboltok és a bankfiókok nyitva maradhatnak. A nőnapra tekintettel ma még a virágboltok is fogadhatnak vásárlókat, holnaptól azonban nekik is zárva kell tartani.

Látogatási tilalmat rendeltek el a gyermekvédelmi intézményekben és a javítóintézetekben is. Hasonlóan több szigorításhoz, mától április hetedikéig érvényes a korlátozás. Ez idő alatt csak a szervezet szabadidős programjai miatt, vagy indokolt esetben külön engedéllyel lehet elhagyni az intézményeket.

Több közműszolgáltató is szünetelteti a személyes ügyintézést. Ilyen például a Fővárosi vízművek, Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, az ELMŰ-ÉMÁSZ, az MVM Next és az E.ON., de hasonlóan tesz a következő két hétben a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt és a katasztrófavédelem is.


Reader's opinions

Leave a Reply