A járvány megjelenése óta a legtöbb napi fertőzöttet és halottat jelentette a tájékoztató portál - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


A járvány megjelenése óta a legtöbb napi fertőzöttet és halottat jelentette a tájékoztató portál

Written by on 2020.04.07.

Nagyon megugrott a fertőzöttek száma. 73 új beteget regisztráltak, ezzel 817-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. Kilenc beteg halt meg ma reggelre, ezzel már 47 áldozata van a járványnak. Ennyi új beteget és halálesetet a vírus megjelenése óta nem közölt a reggelente frissülő portál. Majdnem 15 ezren vannak hatósági karanténban, ezerötszáz új tesztet végeztek el.

A területi adatok szerint Fejér megyében ugrott nagyot a fertőzöttek száma a korábbi adatokhoz képest, ott 15 új fertőzöttet találtak, de továbbra is Budapesten és Pest megyében van messze a legtöbb igazolt eset. Az országos tisztifőorvos szerint itt a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy berobban a járvány.

A hétvégén tömve voltak a kirándulóhelyek és a bevásárlóközpontok parkolói, a forgalom pedig napról-napra erősebb a fővárosban. A szakemberek és a mi is a Manna FM-től mindannyian arra kérünk mindenkit, hogy vegye komolyan a járványügyi intézkedéseket, mert azzal tudjuk leginkább megvédeni egymást, ha otthon maradunk.

A világban 72 ezerrel, majdnem 1 350 ezerre nőtt a regisztrált betegek száma. 5300-nál is több halottat jelentettek az elmúlt napról, így már 74 808-an vesztették életüket. 22 ezer ember gyógyult ki a betegségből. A fertőzés 184 országban van jelen – áll a Johns Hopkins jelentésében.


Reader's opinions

Leave a Reply