520 forint lenne a benzin ársapka nélkül, de így meg rámehetnek a benzinkutak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


520 forint lenne a benzin ársapka nélkül, de így meg rámehetnek a benzinkutak

Written by on 2022.02.07.

Folyamatosan ellenőrzi a fogyasztóvédelem, hogy az üzletek betartják-e a február elsején életbe lépett élelmiszer-árstopot. A kormány döntése alapján 7 alapvető terméket az október 15-ei árukon lehet csak értékesíteni a boltokban. Szintén kedd óta lehet fizetni SZÉP kártyával is a hideg élelmiszerekért. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a közmédiának elmondta: az élelmiszer-árstop miatt forgalomnövekedés várható az érintett és a hozzájuk kapcsolódó termékeknél.

November közepe óta több mint kétezer benzinkutat ellenőriztek a pénzügyőrök. Eddig mindössze 12 esetben állapították meg, hogy a vállalkozó megsértette a hatósági árral kapcsolatos szabályokat. Tállai András államtitkár szerint a tapasztalatok pozitívak, a benzinkutak betartják a jogszabályokat. Eddig 3 millió forint bírságot szabott ki a NAV.

Közben a holtankoljak.hu azt írja, hogy a héten három töltőállomás bezárt a hatósági ár miatt. A hatósági ár miatt az üzemanyagok áremelkedését nem tudják követni a benzinkutak. A portál szerint a szakma bejelentést vár a február 15-e utáni időszakra vonatkozóan: maradnak-e a feltételek vagy változás áll be. Ha minden feltétel marad úgy, ahogy most van, akkor akár ellátási problémák is lehetnek.

Az Ásványolaj-szövetség főtitkára már keményebben fogalmazott, szerinte ha hosszabbítanak a benzinár-stopon, akkor a kiskereskedők biztosan tönkremennek. Ha nem lenne ársapka, akkor 520 forint körül lenne most egy liter üzemenyag.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply