476 új beteg, javarészt a régióból - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


476 új beteg, javarészt a régióból

Written by on 2020.09.10.

Ma reggelig 476 újabb embernél mutatta ki a teszt a koronavírusfertőzést, ezzel átléptük a tízezers határt az összes fertőzött tekintetében. Minden megyében nőtt a betegek száma, az újonnan felfedezett koronavírusosak közül körülbelül kétszázan fővárosiak. AZ aktív fertőzöttek száma 5500 fölé nőtt. z összes fertőzött több mint fele aktív beteg. Elhunyt két idős, krónikus beteg, tízen kerültek kórházba tegnap reggel óta.

Huszonnyolc millióhoz közelít a koronavírusos megbetegedések száma a világban, a halálos áldozatoké átlépte a 900 ezret. A betegség továbbra is az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol majdnem 6 és félmillió fertőzöttet regisztráltak eddig, Indiában és Brazíliában pedig négymillió feletti betegről tudnak.

Idehaza látogatási tilalmat rendelt el az ország összes kórházában az országos tisztifőorvos. Az intézkedés vonatkozik az állami és a magán intézményekre is. Védőfelszerelésben az életveszélyes állapotú vagy végstádiumban lévő betegnél egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője, ha pedig valaki szül, akkor egy általa megjelölt személy bemehet a kórházba – írja az MTI. Ha valaki megsérti ezeket az előírásokat, akár ötmillió forintos bírságot is kaphat.

A BKK-nál mától büntetik azokat, akik nem viselnek maszkot, de azokat is, akik helytelenül hordják azt. Jövő keddtől leszállítják a maszk nélkül utazókat a távolsági buszokról és a vonatokról, de akár pénzbírságra is számíthatnak azok, akik nem takarják el orrukat és szájukat.


Reader's opinions

Leave a Reply