19 új beteg, csökkenő aktív esetszám szerdán - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00


19 új beteg, csökkenő aktív esetszám szerdán

Written by on 2020.07.22.

Negyedik napja nincs halálos áldozata a vírusnak és az aktív fertőzöttek száma is csökken, de megint majdnem húsz új fertőzöttet találtak idehaza. A koronavirus.gov.hu adatai alapján többen gyógyultak meg egy nap alatt, mint amennyi új fertőzöttet találtak, így továbbra is egyre kevesebb az aktív fertőzött és a kórházban ápolták száma is csökken. 

Az igazolt új esetek valamilyen módon a környező országokból kerültek át hazánkba. Ezt a Semmelweis Egyetem rektora mondta. Merkely Béla kiemelte, hogy nyáron is van veszélye annak, hogy megfertőződhetünk, ezért szükség van az óvintézkedésekre. A strandok például nem veszélyesek, ha betartjuk a távolságtartás szabályait.

Világszerte már csaknem 15 millió ember fertőződött meg a koronavírussal, 615 ezren belehaltak a betegség szövődményeibe. A legtöbb, csaknem négymilllió fertőzöttet az Egyesült Államokban diagnosztizálták, de már Brazíliában is több mint 2 millió, Indiában pedig csaknem 1 millió 200 ezer beteget tartanak nyilván. A gyógyultak száma megközelítette a 8 és félmilliót.


Reader's opinions

Leave a Reply