12-re nőtt az igazolt koronavírus fertőzöttek száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


12-re nőtt az igazolt koronavírus fertőzöttek száma

Written by on 2020.03.10.

Tizenkettőre emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma idehaza. A karanténban lévő irániak közül háromnál igazolták a vírus jelenlétét. Mindhárman a Semmelweis Egyetem hallgatói, és az elsőként diagnosztizált iráni fiatal ismerősei. Továbbra is 67 ember van karanténban és a koronavirus.gov.hu adatai alapján nem végeztek újabb teszteket tegnap reggel óta.

Közben újabb szigorítások léptek életbe itthon: látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban és a bentlakásos szociális otthonokban. Az operatív törzs nem javasolja a tömegrendezvények megtartását. A mentők plusz kocsikkal készülnek. A kormány több mint 8 milliárd forintot különít el a koronavírus elleni védekezésre, a pénz felhasználásáról az Operatív Törzs dönt.

Európában Olaszországban a legrosszabb a helyzet, tegnap este óta tulajdonképpen az egész országra kiterjesztették a karantént. Majdnem tízezerre nőtt a fertőzöttek száma és majdnem ötszáz halottja van az ottani járványnak.

Szlovákiában és Romániában is iskolaszünetet rendeltek el.

Rövidített ülést tart az Európai Parlament a járvány miatt. A helyszínt már eleve áttették Strasbourgból Brüsszelbe, mert így csökkenthető az egészségügyi kockázatot jelentő utazások száma. Ma vitáznak majd a képviselők a koronavírus járványról, az uniós költségvetésről és a görög-török határon kialakult helyzetről, szavazás pedig a nagy számban hiányzó képviselők miatt nem lesz.


Reader's opinions

Leave a Reply