Most adásban

Cím

Előadó

Jelenlegi műsor

REGGELI MANNA

06:00 10:00

Jelenlegi műsor

REGGELI MANNA

06:00 10:00


A Gypsinspire szervezője elárulta sikerének titkát

Szerző: on 2019.10.01.

Gypsinspire néven szervez roma fúziós koncerteket a Belgiumból hazaköltözött motivációs tanácsadó, aki a Reggeli Mannában elárulta sikerének titkát.„Te tudd, hogy ki vagy és ha te tudod, hogy ki vagy és, hogy milyen értékes vagy Isten szemében tudod magadat szeretni.” mondta Kállai Bettina amikor arról faggatták, hogyan tudta legyőzni azt a gyomorgörcsöt, hogy Magyarországon született muzsikus roma családból származó Brüsszelben felnőtt fiatalként mindenhonnan kilógott.

Diploma után nagynevű divatházaknál dolgozott jó pozíciókban, elérte azt a sikert amire vágyott, mégis úgy érezte, ez nem valós érték.

Ekkor költözött vissza Budapestre, hogy a gyökerein keresztül találja meg ki is ő. Az igazi változást azonban a hit hozta meg életében. A Bibliát olvasva rádöbbent, valódi identitása abban áll, hogy ő Isten gyermeke, a többi csak ez után következik.

Így már nem akart más lenni, megtanulta szeretni magát úgy, ahogy van. Elmondása szerint ekkor jöttek az áldások.
Nem csak megkönnyebbült és jobban érezte magát a hétköznapokban, de magabiztosabb lett, sőt, büszke arra, hogy ki ő. Ezáltal pedig a környezete is elkezdett máshogy viszonyulni hozzá, azt mondta, végre lettek barátai. Ebből a felismerésből, ebből az új öntudatból született meg a Gypsinspire ötlete. Egy olyan kezdeményezésé, ami a magyar cigányzenét szeretné új életre kelteni. Fúziós viszont, mert a tradicionális roma hangzás mellett a jazz, flamenco vagy klasszikus zene motívumait is megtalálhatja a közönség. Bettina pedig a koncertsorozatnak nemcsak megálmodója, hanem narrátora is, aki az esték folyamán inspiráló történeteket oszt meg mind a zenéről, mind saját életéről, így ösztönözve nézőit arra, hogy legyenek büszkék gyökereikre.

Legfontosabb üzenete, hogy nem vagy egyedül. Beszédei nem csak romákhoz szólnak, hanem mindenkihez, aki úgy érzi, hogy kisebbek vagy kevesebbek egy másik embernél. „Nem baj, ha a külvilág úgy tekint rád, hogy te kevesebb vagy, sőt ez lehet a legnagyobb erősséged, merthogy más vagy, és valami mást tudsz adni a világnak.”


A teljes beszélgetést itt tudod visszahallgatni!
Reader's opinions

Válasz

Az e-mail címe nem fog publikusan megjelenni.*Kötelező mező