Mentsen életeket – figyeljen oda sofőrként!! - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00


Mentsen életeket – figyeljen oda sofőrként!!

Written by on 2019.10.03.

A közúti balesetek 60-70%-a megelőzhető lenne – állítja a Őry Kiss Zsolt mentőtechnikus, vezetőtechnikai instruktor.

Nem lehet elégszer elismételni, hogy kösd be a biztonságiövet vagy húzódj félre, ha szirénát hallasz, sokan mégsem tartják be ezeket. Pedig kis odafigyeléssel sok balesetet tudnánk elkerülni, mi magunk vagyunk azok, akik tehetnek ennek érdekében.

Épp ezért indította az Országos Mentőszolgálat a videós kampányát, melyben minden évben másik témára hívják fel a vezetők figyelmét valamilyen játékos-vicces, de mindenképpen emlékezetes módon. Idén a Szomszédok sorozat népszerűségére építkezve Omszédok névre keresztelték a kampányt és azt üzenik mindenkinek, ne nyomkodja a telefonját vezetés közben!



Őry Kiss Zsolt olyan dolgokat is megemlített, amik már nem ennyire egyértelműek. Ön például hogyan szokta beállítani az ülést? Hány kézzel, hol fogja a kormányt? Beül fáradtan is a volán mögé? Le szokta kotorni a havat a kocsi tetejéről mielőtt elindul? Mind-mind olyan kérdés, ami igenis meghatározhatja egy baleset kimenetelét.

Ha ezekre még mindig csak legyintünk, emlékeztessük magunkat arra: nem egyedül vagyunk az utakon. Még ha mi rallysofőrnek születtünk is biztosan ez a kevesebb. Bármikor adódhat egy váratlan szituáció, ahol tényleg a másodperc tört részén múlik, mi lesz a baleset kimenetele. Figyeljünk oda magunkra, figyeljünk oda egymásra!


A teljes beszélgetést itt tudod visszahallgatni!




Reader's opinions

Leave a Reply