Milyen értékrendet kap a gyermekünk? - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Milyen értékrendet kap a gyermekünk?

Written by on 2019.10.04.

Mit fogok én továbbadni a saját gyerekemnek? – fogalmazódott meg várandóssága alatt a kérdés Kardos Évában, a Kincsemsziget óvoda és Koneli Általános Iskola és Gimnázium alapítójában.

A kérdésből főiskolai tanulmányok lettek, ahol hamar egyértelművé vált, hogy az elméletet a gyakorlatba szeretné átültetni. Így hozott létre egy olyan intézményt, ahol a neveléstudomány és az oktatás kéz a kézben járnak.



Éva úgy gondolja, egy gyerek fejlődésének majd később egy felnőtt személyiségének két alappillére van. Az egyik az a példa amit otthonról hoz, a másik pedig az oktatás. Mivel a családokban sajnos már sok hiányosság van kiemelkedően fontos, hogy milyen az oktatás közege. Éva szemléletében visszatért az alapvető értékekhez, és igyekszik első sorban példamutatással megtanítani a gyerekeket többek közt a tiszteletre, a hálára, de az érzelmi intelligencia fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet.

Ahhoz, hogy ezt az egész óvoda egységesen képviselhesse, sokat foglalkoznak a pedagógusokkal is.

Az iskola illeszkedik a magyar oktatásba, tartja a magyar alaptanterv követelményeit, csak a módszerek másak. Éppen ezért nem nevezi alternatív iskolának, helyette a konstruktív életvezetési módszer megnevezést használja.

Sikerét pedig mi sem mutatja jobban, minthogy a kezdő létszámhoz, 12 gyerekhez képest ma már 130 gyerek van az óvodában 8 csoportban. Idén szeptemberben pedig megnyílt a Koneli Általános Iskola, amely szülői kezdeményezésre jött létre, hiszen a családok nem akartak kiszakadni ebből szemléletből.


A teljes beszélgetést itt tudod visszahallgatni!




Reader's opinions

Leave a Reply