5+1 tipp, hogyan egyél frisset minden nap! - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


5+1 tipp, hogyan egyél frisset minden nap!

Written by on 2019.10.02.

Az vagy, amit megeszel, szól a jól ismert mondás és az egészséges életmód egyik kiindulópontja, hogy minőségi alapanyagokból készült ételt fogyasszunk. De hogyan oldjuk meg, hogy minden nap otthon készült, friss étel kerüljön az asztalra anélkül, hogy ezzel töltenénk a fél életünket?

A Lila füge blog létrehozója, Havas Dóra hasznos tippeket osztott meg a Reggeli Manna hallgatóival!



1, Nem kell feltétlen a tűzhely mellett állni

Ha összedobunk egy salátát, zöldségkrém kerül este az asztalra, vagy a kedvenc melegszendvicsünket készítjük minél kreatívabban az ugyan olyan teljes értékű vacsora lesz.

2, Egy ügyesen pakolt spájz a legnagyobb segítség

Vegyünk olyan alapanyagokat, amik sokáig elállnak, például konzervből csicseriborsót, babot, lencsét, de rizsből és tésztából is nyugodtan betárazhatunk. Így elég havi egyszer nagybevásárlást tartani és több olyan kisebbet, amikor csak friss kenyeret, húst vagy zöldséget veszünk a közeli boltban. Ha pedig előre kigondoljuk mi lesz a menü és meg is vesszük hozzá az alapanyagot biztos nagyon motiválni fog, hogy ne menjenek tönkre a hűtőben!

3, Találjuk meg önmagunkat a főzésben

Ne erőltessük magunkra semmit. Olyan ételeket válasszunk amiket szeretünk, így ha jól lesz, garantált a sikerélmény!

4, A tegnapi maradékot használjuk fel kreatívan

Az adagokat nagyon nehéz eltalálni és ritkán akarjuk ugyan azt enni három napon keresztül. A húsleves levét sokféleképen fel lehet használni, de például a csicseriborsó pörköltből összeturmixolva kiváló szendvicskrém lesz másnap. Sokszor elég pár hozzávaló, és máris egy új ételt kapunk.

5, Ne bonyolítsuk túl

Nem kell minden nap vörösboros kacsasültet készíteni – és nem is lehet. Dóra javasolja a Sütőben megsült dolgokat pár alapanyaggal amit csak össze kell dobálni, de könnyen elkészíthetőek a raguk is, vagy egy tésztaétel ami gyorsabban az asztalon lesz mint ahogy megérkezne a pizza.

+1, Apa is besegíthet néha

Jó esetben ez csapatmunka. Ha heti egyszer-kétszer csak együtt csináljuk meg az étet már az nagy segítség lehet, de ha a főzésbe nem is, a bevásárlásba betársulhat a család.

 

Ezzel együtt persze mindenkit megnyugtat, senki nem lesz rosszabb családfő, ha rendel vagy étterembe megy. Fontosabb, hogy érezzük jól magunkat, semmiképp ne legyen kényszer, akkor főzzünk, ha tényleg szívesen tesszük!


A teljes beszélgetést itt tudod visszahallgatni!




Reader's opinions

Leave a Reply